Krumpli Cajun fűszerkeverékkel
A tisztított zöldségeket 1 cm-es darabokra vágom és hagymát pirítok hozzá. Az olajon üvegesre pirított hagymákra dobom a krumpli és paradicsomkockákat (a frisset és a szárítottat is).
Megszórom Cajun fűszerrel,összekeverem. A paradicsom lé kiengedése után hozzáadom a sárgarépát, levest öntök hozzá.
Vöröses barnás színű.
Felhasználása: kb. 25 g Cajun fszkv. 1 kg húshányadhoz adni vagy ízlés szerint.
Története: Az USA déli tagállamaiban élő francia kolónia közkedvelt fűszere akik Kanadából leköltözve a hideg elől használják előszeretettel ezt a pikáns,enyhén csípős fűszer keveréket intenzív fokhagyma, római kömény és számos zöld növényi fűszer és paprikás jelleggel.
Lefedve min. 20-25 percig készre főzöm (lassan), kicsit besűrűsödik és fogyasztható.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 30 dkg sárgarépa-4 db
- 3-4 db Lucullus paradicsom
- Újhagyma, min 1 csomag
- 6 db szárított paradicsom
- Fél liter zöldségleves
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál Hela Cajun fűszerkeverék.